Рада надала фіскальні стимули інвесторам індустріальних парків

20:27, 21 июня 2022
«Індустріальні парки стануть одним із ключових інструментів післявоєнного відновлення та модернізації України», — підкреслив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Рада надала фіскальні стимули інвесторам індустріальних парків
Джерело фото: auc.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроекти №5688 та №5689, які надають фіскальні стимули учасникам індустріальних парків.

Йдеться про низку змін до Податкового та Митного кодексів, які передбачають, зокрема, звільнення від податку на прибуток резидентів індустріальних парків на 10 років за умови його реінвестування у розвиток інвестиційного проекту.

 «Індустріальні парки стануть одним із ключових інструментів післявоєнного відновлення та модернізації України. Саме там буде зароджуватися нова промислова потужність нашої держави. Індустріальні парки закріплять виробничий бізнес в Україні. Тому ухвалені сьогодні фіскальні стимули допоможуть залучити іноземні інвестиції та дозволять українським виробникам в умовах війни здійснити релокацію підприємств, відновити їх роботу та створити робочі місця для фахівців», — підкреслив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Міністр також зазначив, що навіть в умовах війни спостерігається зацікавлення бізнесу у створенні нових індустріальних парків у регіонах країни. Тому надання фіскальних стимулів буде потужним сигналом для потенційних інвесторів та територіальних громад, а також ще одним важливим кроком у створенні платформи післявоєнного відновлення економіки.

Зазначимо, що законопроектами передбачено:

-  звільнення від податку на прибуток на 10 років за умови реінвестування тієї частини прибутку, яка звільнена від оподаткування;

-  звільнення від імпортного ПДВ та мита на обладнання для виробництва без права відчуження цього обладнання впродовж 5 років;

-  право органів місцевого самоврядування надавати пільги по окремим місцевим податкам (податок на нерухоме майно, плата за землю, земельний податок).

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді